Vervanging- en renovatieopgaven (VenR)

VenR: een actuele uitdaging

Vervanging en renovatie (VenR) van bruggen en kunstwerken is essentieel om deze constructies veilig en bruikbaar te houden. Momenteel staan we op dit vlak voor een grote opgave: een groot deel van de Nederlandse bruggen is in de jaren 60 en 70 gebouwd en inmiddels aan vervanging of renovatie toe. Voor Rijkswaterstaat, provincies en andere betrokkenen is het dan ook essentieel om de juiste partners aan te laten haken om deze bruggen vakkundig én tijdig onder handen te nemen. Bij soortgelijke vervangings- en renovatieprojecten helpt Qumey u graag.

Waarom is tijdig renoveren belangrijk?

Naarmate bruggen ouder worden, wordt het zorgvuldig onderhouden en tijdig renoveren van deze bouwwerken steeds crucialer. Een bekend voorbeeld is de Merwedebrug in Gorinchem. In oktober 2016 bleken er haarscheurtjes in de staalconstructie van deze brug te zitten, waarna de brug tijdelijk moest worden afgesloten voor zwaar verkeer. Dit soort situaties wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Een brug die plots moet worden afgesloten leidt niet alleen tot verkeershinder; te laat ingrijpen kan er ook voor zorgen dat de brug zijn constructieve sterkte verliest, wat levensgevaarlijke situaties tot gevolg kan hebben.

Onze werkwijze: volledige ontzorging

Bij Qumey zijn we gespecialiseerd in het ondersteunen van klanten met diverse VenR-opgaven. Wij nemen het totaalplaatje van vervanging- en renovatieprojecten voor u uit handen: we organiseren het volledige project, van engineering tot productie en uitvoering. Tijdens het gehele proces zijn wij uw enige aanspreekpunt; wij zorgen ervoor dat de betrokken partijen worden aangestuurd en dat alles op tijd en volgens planning verloopt.

Waarom kiezen voor Qumey?

Of het nu gaat om stalen bruggen, spoorbruggen of beweegbare bruggen, onze expertise ligt in het in stand houden, onderhouden en aanpassen van deze structuren. Wat onze dienstverlening onderscheidt?

  • Betrouwbaar. Als familiebedrijf zijn wij nauw betrokken bij elkaar én onze klanten. Onze langdurige relaties met partners als Rijkswaterstaat, ProRail, Heijmans, Strukton en Dura Vermeer zijn hier mooie voorbeelden van. Bij ons kunt u erop rekenen dat wij onze afspraken nakomen en nét dat stapje extra zetten wanneer de situatie hierom vraagt.
  • Deskundig. Wij zijn gecertificeerd in executieklasse 4 conform de NEN-EN 1090; dit betekent dat we gekwalificeerd zijn om aan de meeste complexe staalconstructies te werken. Welke VenR-opgave u ook heeft, u kunt deze met een gerust hart aan ons toevertrouwen.
  • Flexibel. Als een van de kleinere spelers in de markt kunnen wij snel schakelen en op uw behoeften reageren.
  • Gespecialiseerd in spoorwerkzaamheden. Zoekt u een partner voor renovatie, vervanging of onderhoud van spoorbruggen? Wij zijn als een van de weinige partijen in Nederland toegerust om op het spoor te werken en gewend om te gaan met strak gekaderde buitendienststellingen. Het zorgvuldig en tijdig uitvoeren van de werkzaamheden heeft onze prioriteit, zodat het treinverkeer zo min mogelijk hinder ondervindt.

Contact

Bij Qumey streven wij naar langdurige samenwerkingen, zodat we u zo goed mogelijk kunnen ontzorgen en ondersteunen. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw VenR-projecten? Neem contact met ons op, we kijken graag samen wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op