Duurzaamheid

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Als we toekomstige generaties een toekomst op onze aarde willen bieden, moeten we onze manier van leven drastisch aanpassen. Bij Qumey zetten we ons daarvoor in: wij willen niet meer grondstoffen aan de aarde onttrekken dan de aarde in dezelfde tijd kan maken én geen stoffen uitstoten die ons milieu niet kan verwerken. Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed rentmeesterschap liggen dan ook aan de basis van waar wij als bedrijf voor staan. Hoe ziet u dit terug in onze werkwijze?

Onze projecten en producten: circulair & demontabel

Om te beginnen proberen we van ontwerp tot eindproduct een duurzame keten te creëren. Dat betekent dat we in onze projecten en producten niet meer materiaal gebruiken dan nodig is. De materialen die we toepassen zijn steeds vaker duurzaam: denk aan herbruikbare grondstoffen of circulair staal. Staal voorzien we van biocoatings of coatings waarin minder primaire grondstoffen verwerkt zijn: een duurzame manier van conserveren dus.

Verder maken wij onze ontwerpen bewust demontabel. Steeds vaker lassen we de onderdelen niet aan elkaar, maar gebruiken in plaats daarvan bouten. Zo kan het product aan het einde van zijn levensduur uit elkaar gehaald worden en zijn de onderdelen dan ook herbruikbaar. Ook wijzen we onze opdrachtgevers op deze mogelijkheid en moedigen we hen aan om voor een demontabel ontwerp te kiezen.

Een duurzaam pand

Ook ons pand is maximaal duurzaam. Het gebouw voldoet aan hoge isolatienormen en is geheel gasloos. Dankzij de 830 zonnepanelen en 2 warmtepompen kunnen wij 61,2% van onze benodigde energie- en warmtebehoefte zelf opwekken. Wanneer u een product bij Qumey koopt, is dit dus voor 61,2% vervaardigd met behulp van hernieuwbare energie.

 

Koploper

Omdat goed rentmeesterschap in ons DNA zit, zijn wij als koploper aangesloten bij het Bouwakkoord Staal. Dit is een duurzame coalitie waarin verschillende schakels binnen de keten hun krachten bundelen om de staalindustrie verder te verduurzamen. Ontdek hier meer over het Bouwakkoord Staal.

CO₂-reductie

Tot slot is CO₂-reductie natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een duurzame werkwijze. In dit kader hebben wij specifieke doelstellingen geformuleerd en een CO₂-reductiesysteem opgezet om deze doelen te bereiken. Naar aanleiding hiervan hebben we een CO₂-Bewustcertificaat, niveau 5 in ontvangst mogen nemen. Ook zijn we gecertificeerd op het gebied van milieumanagement volgens NEN14001 en zijn we aangesloten bij de CO₂-Prestatieladder.

CO2 halfjaar Footprint 2023
CO2 Footprint 2023

 

 

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe wij duurzaamheid en CO₂-reductie aanpakken? Raadpleeg dan de volgende documenten of neem contact met ons op. We vertellen u graag meer!

NeeM CONTACT OP