Duurzaam ondernemen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Als wij toekomstige generaties een toekomst op onze aarde willen bieden, moeten wij onze manier van leven drastisch aanpassen. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn dan ook twee van de kernwaarden van Qumey. 

Ons pand

Ons pand voldoet aan hoge isolatienormen, is voorzien van zonnepanelen, twee warmtepompen en is geheel gasloos. Met behulp van ruim 830 zonnepanelen zijn wij in staat 61,2% van de benodigde energiebehoefte zelf op te wekken. Dat betekent dus wanneer u een product bij Qumey koopt, deze voor 61,2% is vervaardig met behulp van zonne energie. Uiteraard richten wij ons ook op duurzamere productiemethode en op het recyclen en verminderen van afvalstromen. 

 

 

Koploper

Niets voor niets zijn wij dan ook als koploper aangesloten bij het Bouwakkoord Staal. Het bouwakkoord is een duurzame coalitie waar verschillende schakels in de keten hun krachten bundelen voor het verder verduurzamen van de branche. Meer weten over het Bouwakkoord Staal? Lees hier verder Bouwakkoord staal

Onze producten

Ook in onze projecten en producten passen we steeds meer duurzame materialen toe. Hierbij kun je denken aan het toepassen van circulaire materialen of materialen welke voor 80% uit schroot bestaan. Het toepassen van BioCoating biedt mogelijkheden om onze materialen duurzaam te beschermen en door het toepassen van connectors zijn onze producten ook toekomstig weer eenvoudig circulair te gebruiken.

Co2 reductie

Het reduceren van de CO2-uitstoot is daar een onderdeel van. Om de gewenste doelstellingen te bereiken heeft Qumey een CO2-reductie systeem opgezet. Qumey is dan ook gecertificeerd conform de CO2 prestatieladder niveau 3. Qumey is tevens gecertificeerd op gebied van milieumanagement NEN14001.

Inzichten:

Inzichten:

Qumey is aangesloten bij www.skao.nl.